Tom Knudsens historie.


Tom Knudsen er født i Lohals i året 1890 og har gået i skole i Hou Skole, hvortil han har skænket museet og storvildtsamlingen, således at samlingen kan benyttes til undervisningsbrug i skolen.

Tom Knudsen var oprindelig landbrugsuddannet, bl.a. på Tranekær Ladegård og på Valdemar slot på Tåsinge. I året 1910 emigrerede han til U.S.A. ombord på den gamle Amerika båd Frederik den VIII. Rejsen blev tjent ved at skrælle kartofler i køkkenet på vejen til New York. Tom Knudsens eventyrlige karriere inden for mejeribranchen i Californien begyndte med et lille mejerilaboratorium, hvor man opfandt en metode til industriel fremstilling af Cottage Cheese, der blev patenteret og dannede grundlaget for den senere udvikling til den store mejerivorksomhed, der leverer mejeriprodukter i hele Sydcalifornien - fra Mexikos grænse i syd til San Francisko i nord. Firmaet beskæftiger ca. 1500 ansatte, hvoraf mange danske.Tom Knudsens store interesse var storvildtjagt. Han gik på jagt i U.S.A., Canada, Indien, Afrika - endda så højt mod nord som Ishavet, hvor han sammen med Laurits Melchior på en isbjørnejagt nedlagde den smukke polarbjørn, der hænger i museet.

Afrika blev dog for ham det store eventyr. Her var Tom Knudsen på syv store safarier, hvorfra museets afrikanske trofæer er hentet - hovedsagelig fra Kenya, Tanganyika, Uganda og Bechuanaland.Ofte var Tom Knudsen på sine safarier ledsaget af sin hustru, der fulgte ham på hans mange rejser overalt i verden. Tom Knudsen er født i Lohals i året 1890 og har gået i skole i Hou Skole, hvortil han har skænket museet og storvildtsamlingen, således at samlingen kan benyttes til undervisningsbrug i skolen.

 

  Besøgstæller