Bestyrelsesmedlem forklarer beslutningenHr. Preben Ahlefeldt-Laurvig


 

Lohals den 15 maj 2008

Vi kontaktede bestyrelses medlem af fonden for Tom Knudsens Safarimuseum, Hr. Preben Ahlefeldt-Laurvig, som indvilligede i, at skrive en forklaring på bestyrelsens beslutning om nedlæggelse af Tom Knudsens Safari Museum, - forklaringen bringes her, når forklaringen modtages.
 


Hermed som lovet en meddelelse om ændringerne i fonden. Jeg håber det kan bruges, og hører gerne både hvis den kan og hvis der ønskes ændringer.

"TOM KNUDSENS SAFARIMUSEUM - TH. R. KNUDSENS MINDEFOND.

Tom Knudsen blev født i Lohals i 1890 og efter en landbrugsuddannelse, bl. a. på Tranekær Ladegaard og Valdemars Slot, emigrerede han i 1910 til U.S.A., hvor han gik ind i mejeridrift og døde som Californiens ukronede mejerikonge i 1965.
Han glemte aldrig hvor han kom fra, og i 1960 skænkede han et beløb til opførelse af museumsbygningen og et tillige stort antal meget smukke jagttrofæer fra Afrika, Indien og Amerika. Museet var dels tænkt som et led i Hou Skoles biologiundervisning, dels som en turistattraktion i Tom Knudsens navn.
I adskillige år gik museumsdriften udmærket, og en formue var under opbygning, idet fondsbestyrelsen fandt at et rejselegat på mange måder var et bedre minde over det store menneske: Tom Knudsen.
Imidlertid har et museum med jagttrofæer tabt publikums interesse, og fra at tjene penge har museet gennem de sidste år tværtimod sat penge til.
For at fonden ikke skulle gå til grunde og Tom Knudsens navn forsvinde, har fondens bestyrelse besluttet at afhænde bygningen til Langeland Kommune, som har accepteret at overtage den.
Jagttrofæerne er i ved at blive afsat med assistance af Bruun-Rasmussens Kunstauktioner A/S. Provenuet vil indgå ubeskåret i fondens formue, og det er bestyrelsens håb, at der inden for en overskuelig tid vil kunne uddeles det første rejselegat til en ung langelænder.
På denne måde vil Tom Knudsens navn stadig blive husket, og hans indsats sætte sig i varige spor på Langeland."

Som sagt håber jeg dette kan bruges.

Med venlig hilsen
P. Ahlefeldt-Laurvig

 

  Besøgstæller