E-mail sendt til Langeland kommune                Lohals den 15. okt. 2020.

 

Punkt på dagsordenen, den 19. okt. 2020.

For år tilbage, fik kommunen overtalt Lohals Havn A/S til at afgive sin bådplads, så kommunen kunne etablere parkeringsplads. Bestyrelsesmedlemmerne i Lohals Havn A/S, var af vedtægterne eksplicit forpligtet til at bevare værdierne i Lohals Havn A/S, men kommunen lovede Lohals Havn A/S, at kommunen ville stille et lignende område til rådighed på Lohals Nordstrand, Lohals Havn A/S kunne råde over, som de havde rådet over egen bådplad...s på havnen, men indhegnet fordi, det ligger mere afsides og udsat, - men kommunen overholder ikke aftalen.

Lohals Havn A/S havde område 1. på mere end 1000 kvm. Som det ses på nærværende kort. Lohals Havn A/S var egenrådige på området, da området er havnens private ejendom og havnens kunder, kunne have både stående, så lang tid det var nødvendigt for, at gennemføre en længerevarende renovering, nogle gange flere år. Nu har Lohals Havn A/S et lille område, nr. 2. på kortet, på kun 252 kvm. Og det er ikke et lignende område, men kun 1/5 af det afgivede. Lohals Havn A/S råder heller ikke over bådpladsen, som var en del af aftalen, idet kommunen dikterer, at alle både skal være fjernet i sommerhalvåret og ingen må renovere på deres båd.

Efter sigende vil kommunen den 19. okt. 2020. afholde møde om bådpladsen, med henblik på yderligere stramninger og dermed yderligere forringelse af Lohals Havn A/S´aktiv. Sker dette, vil der til Lohals Havn A/S´næste generalforsamling, blive stillet forslag til, at aftalen med kommunen opsiges, grundet bristede forudsætninger således, at Lohals Havn A/S ingen anvender og råder over område 1. på kortet, der stadig er Lohals Havn A/S´private ejendom.

Kommunen vil dog for små midler og et enkelt greb, kunne leve op til sine forpligtigelser ved, at føre en lille del af det nyetablerede dige, Nord om tennisbanen, der er indhegnet, sætte 2 store låger i denne, område 3. på kortet, og hér stille indhegnet område til rådighed for Lohals Havn A/S i vinterhalvåret, som lovet. Område 2. skal kommunen lade Lohals Havn A/S have den fulde råderet over året rundt, hvor Lohals Havn A/S, evt. mod betaling, kan tilbyde sine kunder ”langtidsparkering” i forbindelse med renovering og klargøring af båd, med henblik på isætning i havnebassin og leje af bådplads.

Venlig hilsen Lohals Turist og Lokal Forening
Niels Hugo Røntved, aktionær i Lohals Havn A/S.